Atskaite par karjeras pasākumiem

20.martā projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros Rīgas vakara ģimnāzijas skolēniem notika tikšanās ar Jani Patmalnieku. Viņš Rīgas Uzņēmēju biedrības Valdes loceklis, MOTIVA Latvija – Rīgas pārstāvniecības vadītājs, ECHOO Smart Homes – Pārdošanas direktors, TURĪBA Business HUB rezidents un mentorklases dalībnieks, ELKO EP rūpnīcas oficiālais pārstāvis Baltijā. Viņš iepazīstināja skolēnus ar žalūziju ražotāja un izplatītāja profesiju, kā ir būt uzņēmējam, kā tikt pamanītam darba tirgū  un kāda ir ikdienas darba vide. Skolēni uzzināja kādas prasmes un zināšanas ir nepieciešamas, lai attīstītu savu biznesa ideju. Iedrošināja skolēnus nebaidīties uzsākt īstenot savas biznesa idejas, kā arī nodibināt savu ražotni, kas var nākotnē pārtapt par pelnošu uzņēmumu, ieguldot attiecīgos resursus un laiku.

Rīgas vakara ģimnāzijā 22. martā projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, pasākumā „ Mans vaļasprieks-mana nākotnes profesija” viesojās zīmola “Madaras Handmades” īpašniece un rotu darinātāja Madara Petrovica. Pasākumā skolēni iepazinās ar rotu meistara profesiju, ko nozīmē būt jaunajam uzņēmējam, kā tikt pamanītam darba tirgū, un kāda ir ikdienas vide, kādas prasmes un zināšanas ir nepieciešamas, lai attīstītu savu zīmolu vai biznesa ideju. Radošās darbnīcas laikā skolēniem bija iespēja izveidot pašiem savu suvenīru vai rotu no sagatavotajiem izejmaterāliem.

26.martā projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, pasākumā  “Ieskaties nākotnē”. Tikšanās ar uzņēmējiem” skolā viesojās Sigita Keiša. Viņa ir grāmatvedības ārpakalpojuma uzņēmuma “Kamelota” dibinātāja un valdes locekle.Viņa iepazīstināja skolēnus ar grāmatveža un finanšu vadības konsultanta profesiju. Kā ir būt grāmatvedim un kāda ir ikdienas darba vide. Skolēni uzzināja,  kādas prasmes un zināšanas ir nepieciešamas, lai iegūtu grāmatveža un finanšu konsultanta profesiju,  iedrošināja skolēnus apgūt grāmatveža  profesiju, kas ir ikviena uzņēmēja labā roka un veiksmīgas uzņēmējdarbības veidotājs un pamats.