Erasmus+ projekts ‘’Zero tolerance for intolerance’‘ Slovēnijā 10.-18. novembrī.

2017.gada novembrī Slovēnijā, Murska Sobota pilsētā norisinājās projekts, kurā tika apspriestas tolerances problēmas sabiedrībā. Tajā piedalijās jaunieši (18-30 gadi) no Latvijas, Lietuvas, Bulgārijas, Itālijas un Slovēnijas. Projekta dalībieki apmeklēja seminārus un dzīvoja Rakičanas pilī, ziemeļaustrumu Slovēnijā, netālu no Austrijas un Bulgārijas robežas.

Galvenais projekta mērķis bija aktīvi iesaistīt jauniešus cilvēktiesību jautājumu izpētē. Projekta gaitā dalībnieki meklēja risinājumus, kā mazināt homofobiju, rasu neiecietību, un dažadu diskrimināciju sabiedrības slāņos.

16.novembrī jaunieši aktīvi piedalījās starptautiskās tolerances dienas aktivitātēs. Tie devās pilsētas Murska Sobota ielās, kur iesaistīja arī pilsētas iedzīvotājus. Projekta laikā tika organizētas dažādas zibakcijas, un orientēšanās spēles Rakičanas apkārtnē, kā arī sociālie eksperimenti.

Katru dienu notika semināri un prezentācijas, kuros tika aplūkoti un parrunāti jautājumi par dažādību sabiedrībā, par dzimumu līdztiesību, par rases un orientacijas jomām.

Vakaros katras valsts dalībnieki prezentēja savu valsti, stāstīja par tās kultūru, vēsturi un atbildēja uz jautājumiem.

Projekta noslēgumā visi bija ieguvuši jaunu pieredzi, jaunus draugus, un apliecinošu sertifikātu par piedalīšanos projektā.

Lilita Getliņa 11.C