Jelgava – pilsēta karjeras izaugsmei.

Rīgas vakara ģimnāzijas Skolēnu pašpārvalde sadarbībā ar Nodibinājumu “Palīdzēsim.lv”,  ir iesaistījusies projektā “Līdzdalības elements” , ko finansē – Rīgas domelogos Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Rīgas vakara ģimnāzija sadarbojoties ar Iļģuciema vidusskolas un Rīgas 6. vidusskolas Skolēnu pašpārvaldēm izstrādāja kopīgu projektu, kas vērsts uz skolēnu karjeras izzināšanas iespējām Latvijas lielākajās pilsētās. Pirmajā skolu Skolēnu pašpārvalžu tikšanās reizē, kas norisinājās LNB, tika izvēlēta Jelgavas pilsēta.

Projekta mērķis: Dot iespēju jauniešiem izpētīt Jelgavas sniegtās iespējas karjeras izglītībā.

Uzdevumi: Iepazīt Jelgavu no dažādiem skatu punktiem – tūrisms, izglītība, ražošana.

Dot iespēju skolēniem iejusties tūrisma gida lomā.

Izpētīt Jelgavas biznesa – uzņēmējdarības vidi.  

 

Projektā iesaistījās 40 jaunieši un 3 skolotāji no iepriekš nosauktajām skolām.

Sākotnēji tika izveidota darba grupa, kurā darbojās jaunieši no visām 3 skolām (9 skolēni +3 skolotāji). Tiekoties klātienē (LNB) savstarpējā diskusijā nonāca līdz projekta tēmai un pamatvirzieniem katrai no skolām. Rīgas vakara ģimnāzijā atbildēja par sadaļu tūrisms, Iļģuciema vidusskola par studentu dzīvi un fotoorientēšanos pilsētā, Rīgas 6. vidusskola par biznesa un uzņēmējdarbības vidi.

Skolēni paši līdzdarbojās organizējot savu projekta daļu – meklēja transportu, ēdināšanas iespējas, sazinājās ar uzņēmējiem un studentiem.

Realizējot projektā ietverto izbraukumu 40 jaunieši veica dažāda veida uzdevumus, kuri prasīja aktīvu iesaistīšanos.

Projekta realizācija notika 31.03.2017.

Ceļā uz Jelgavu jaunieši iepazinās un apguva informāciju par pilsētu.

Pilsētā pētījām Jelgavu ar tūristu un gidu acīm. Tika apmeklēta un izzināta  skaistā Jelgavas pils, kā arī Svētās Trīsvienības baznīcas tornis no kura bija iespēja vērot Jelgavu un uzzināt par pilsētas kultūrvēsturiskajiem objektiem.

Iepazinām studentu dzīvi Jelgavā – fotoorientēšanās pa pilsētu, kurā veicām interesantus uzdevumus un pētījām objektus. Pēc aktīvas un radošas darbošanās mūs gaidīja sātīgas pusdienas kādā no studentu iecienītām kafejnīcām.

Apmeklējām Jelgavas biznesa inkubatoru, kas ir “zaļā gaisma” jaunajiem uzņēmējiem. Izjutām un paši radījām savus saldumus “Karameļu darbnīcā.”

Visi skolu jaunieši, kas piedalījās projektā ir guvuši jaunas zināšanas par Jelgavas pilsētu un ir paplašinājies viņu redzesloks un zināšanas. Ir iegūta informācija, kas paplašinās izvēles iespējas, ko jaunieši gribētu/negribētu darīt nākotnē. Iegūti jauni draugi, sadarbības iespējas ar projekta partneru skolu jauniešiem.

Paldies visiem, kas organizēja un palīdzēja projekta tapšanā un realizēšanā!

Scan1